Посіпачка фірташа і хорошковського вимагає в України податкових канікул

Ганна Безлюдна

На сьогоднішній день українські телеканали не мають ресурсів для зйомки достатньої кількості серіалів. Введення заборон не стимулює розвиток медійної галузі. Про це заявила керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна в ході онлайн-конференції.

“Ми запустили виробництво кількох нових серіалів. На жаль, ми не можемо за кілька місяців зняти тисячу годин серіалів і фільмів. Тому, звичайно, після прийняття закону проблема є”, – сказала Безлюдна, коментуючи заборону на всі серіали та програми, вироблені в Росії з 1 січня 2014 року.

“Наприклад, показувати мелодраму, яка була знята 15 грудня 2013-го, можна, а 15 січня 2014 го – вже не можна. Чому? На це питання в рамках правового поля чітко відповісти не можна, можна відповісти з погляду якоїсь політичної доцільності. Але , вибачте, політика – це політика, а законодавство – це законодавство. Заборони – не найефективніший спосіб досягнення результатів, це не ринковий підхід”, – зазначила Безлюдна.

Вона також розповіла, що зараз українським телеканалам потрібні податкові канікули для стимулювання власного виробництва, оскільки вони не розташовують ресурсами для зйомки достатньої кількості серіалів для заповнення всього ефіру.

“Я маю на увазі все українське телебачення. У нас є низка пропозицій – так звані податкові канікули, які будуть сприяти розвитку власного виробництва. Зняти 1-2 серіали не складно, навіть 3-4, а от 10-12 – це вже питання. Є ж ще питання якості. Люди звикли до певного рівня змісту і картинки”, – пояснила Безлюдна.

Вона підкреслила, що сьогодні необхідно створити умови для розвитку українського телебачення – закупівель нових програм, появи нових форматів, виробництва продукту для інших країн. “Нехай приїжджають російські продюсери, білоруські, турецькі, корейські – чому ні? Якщо тут вигідні умови для виробництва, то гроші надходять в наш бюджет, з’являються робочі місця… Я думаю, що так і буде, тому що здоровий глузд, логіка рано чи пізно переможуть”.

За її словами, ці питання обговорюються в професійному середовищі, були проведені зустрічі з віце-прем’єром. “Є надія, що нас почують”, – сказала глава ФРМОУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що через заборону російських серіалів українські телеканали почали власне виробництво. Зокрема, очікується поява на телеекранах декількох десятків серіалів українського виробництва.

У Держкіно проти спільного виробництва фільмів з Росією.

Правда України

ваш коментар: