У Києві пізно ввечері 9 грудня знешкоджена путінська диверсійно-розвідувальна група

putin-drg

У Києві пізно ввечері 9 грудня знешкоджена диверсійно-розвідувальна група, в складі якої були громадяни Росії, під час спецоперації загинув боєць спецпідрозділу «Альфа». Про це вночі 10 грудня повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її інформацією, озброєна група діяла в кількох містах України, включно зі столицею.

«Затримано двох громадян Російської Федерації та трьох громадян України. Ще один із членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», і був знешкоджений. Стан одного із поранених критичний, у ці хвилини лікарі борються за його життя», – написала Гітлянська у мережі.

Згодом в СБУ підтвердили смерть тяжкопораненого бійця.

За даними спецслужби, лише за однією з адрес у Києві «вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат та близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження».

Впродовж тривалого часу в Україні відбувалися нічні вибухи. В Одесі та Харкові об’єктами атак найчастіше були офіси волонтерських та проукраїнських організацій, у Києві зафіксовані кілька випадків вибухів поблизу банківських установ і закладів торгівлі.

Правда України

ваш коментар: