Хомчак заявив, що на ділянці розведення військ у Золотому немає обстрілів

На ділянці розведення військ у Золотому Луганської області немає обстрілів, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

«Після того, коли було прийнято рішення, ви всі змогли переконатися… Про те, що там, де відвели, – там сьогодні обстрілів немає, що війська, які відійшли на визначену відстань, готові до реагування на всі ситуації», – сказав Хомчак.

Він заявив, що розведення сил біля Петрівського Донецької області можливе 8 листопада.

«Сім днів тиші вчора якраз пройшло. Сьогодні зроблено всі заяви, проходить верифікація. І з завтрашнього дня ми вже готові будемо виконувати далі ті вимоги, які є, щодо розведення. Відповідно, це буде все дзеркально, і о 12-й годині завтра буде заява відповідних керівників, які за це відповідають, щодо початку тих заходів», – зазначив начальник Генштабу.

2 листопада поблизу Золотого на Луганщині завершилося розведення сил та засобів, про яке домовилися на початку жовтня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Мережа Правди

ваш коментар: