Центр громадського здоров’я оприлюднив рекомендації роботодавцям щодо коронавірусу

Центр громадського здоров’я оприлюднив рекомендації для підприємств і роботодавців щодо реагування на коронавірусну інфекцію COVID-19 та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

«Працівники, які мають симптоми гострих респіраторних захворювань, мають повідомити свого керівника і залишатися вдома. У разі виходу на роботу співробітників, у яких виявлено гострі респіраторні захворювання, їх слід відокремити від інших працівників та негайно відіслати додому. Під час кашлю або чхання такі працівники мають прикривати ніс і рот тканиною або згином ліктя. Також варто розмістити плакати, які заохочують залишатися вдома під час хвороби», – мовиться на фейсбук-сторінці установи.

Окрім того, ЦГЗ радить роботодавцям дотримуватися гнучкої політики, що дає змогу працівникам залишатися вдома для догляду за хворим членом сім’ї.

Також рекомендується забезпечити офіс засобами індивідуального одноразового використання: посудом, серветками, дезінфекційними засобами тощо.

«Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити з милом не менше 20 секунд. Варто регулярно очищати поверхні на робочому місці, зокрема стільниці та дверні ручки, відповідними засобами для чищення. Наразі не рекомендовано додаткову дезінфекцію, крім звичайного прибирання», – зазначається у повідомленні.

Як повідомило сьогодні Міністерство охорони здоров’я України, станом на 18 лютого 2020 року у світі зареєстровано 73 335 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 873 – летальні. Одужало вже 12 842 осіб. В Україні підтверджених випадків, за даними МОЗ, не було. 

Двоє інфікованих українців з круїзного лайнера Diamond princess перебувають у лікарні японської Йокогами.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

Мережа Правди

ваш коментар: